Specialisaties

U kunt bij ons terecht voor de volgende specialisaties:

Algemene Fysiotherapie
Manuele Therapie
Kinder-Manuele Therapie
Dry Needling
Kaakfysiotherapie
Evenwichts- en duizeligheidsproblemen
Medical taping


Algemene Fysiotherapie

De algemene fysiotherapie richt zich op mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Met andere woorden klachten aan spieren, pezen, banden en gewrichten. Deze kunnen ontstaan door overbelasting, maar ook door psychische spanning, een ongeluk of veroudering.

Ook begeleiden we mensen in een traject na een operatie. Dit kan een nieuwe heup zijn bijvoorbeeld, of een knie-operatie.


Manuele Therapie

Manuele therapie richt zich op de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten, in het bijzonder van de wervelkolom.

Middels specifieke technieken wordt de stoornis in een gewricht behandeld. Dit kunnen mobilisaties zijn. Het gewricht wordt dan op een bepaalde manier bewogen tot de (beperkte) eindgrens. Soms worden er manipulaties toegepast. Dit zijn snellere, kortere bewegingen waarbij er soms een knappend geluid te horen is (het ‘kraken’).

Langs de algemene manuele therapie, bieden we ook het Mulligan concept aan. Hierbij worden passieve mobilisaties gecombineerd met een actieve beweging. Het is een vriendelijke en effectieve manier van mobiliseren en nagenoeg pijnvrij.


Kinder-Manuele Therapie

De kinder-manueel therapeut heeft extra kennis in het functioneren van de gewrichten bij baby’s en kinderen. Voor, tijdens of na de geboorte kunnen er problemen ontstaan in de stand en functie van de bovenste nekgewrichten.

Dit kan gevolgen hebben in de ontwikkeling van het kind. De eerste symptomen kunnen al vroeg tot uiting komen in de vorm van veel huilen, slecht zuigen of slikken, zich overstrekken of het hoofdje altijd naar een zijde houden.

De behandeling gebeurt op een heel subtiele manier; er is geen sprake van ‘kraken’. Vaak wordt er nauw samen gewerkt met een kinderfysiotherapeut.


Dry Needling

Dry needling richt zich op het ‘uitschakelen’ van triggerpoints. Door middel van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald worden spieren aangeprikt.

Als het juiste triggerpoint wordt aangeprikt spant de spier zich even aan. Dit geeft kortdurend een soort krampgevoel.

Na de behandeling voelt het behandelde gedeelte vaak wat vermoeid en/of stijf aan. Daarna raken de spieren snel en langdurig ontspannen.


Kaakfysiotherapie

De kaakfysiotherapeut behandelt klachten aan de spieren en gewrichten in het hoofd en het gelaat, het nek-/halsgebied en het kauwstelsel.

De kaakfysiotherapeut geeft uitleg over het functioneren en het juist gebruiken van het kauwstelsel. Ook wordt geholpen bij het afleren van bepaalde (verkeerde) gewoontes die tot overbelasting van het kauwstelsel kunnen leiden.


Evenwichts- en duizeligheidsproblemen

Er zijn veel vormen van duizeligheid. De meest voorkomende vorm die te behandelen is met fysiotherapie is draaiduizeligheid (BPPD). Deze ontstaat of wordt verergerd door bepaalde houdingen (bv. omdraaien in bed, opstaan uit zit of bukken).

Door het stellen van bepaalde vragen, uitvoeren van testen en oefeningen kan soms binnen een behandeling de klacht opgelost worden.

Duizeligheidsklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een beperkte beweeglijkheid van de nek. Dit vormt dan ook vaak onderdeel van de behandeling.


Medical Taping

Medical Taping kan een hulpmiddel zijn bij het sneller laten herstellen van blessures.

Er wordt een elastische tape toegepast die het spierstelsel ondersteunt, het genezingsproces stimuleert en ook de doorbloeding beïnvloedt. Dit zonder de bewegingsvrijheid te beperken